Λεμονόπιτα





Υλικά:
3 φύλλα κρούστας
βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
300 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
μισό φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
4 κουτ σούπας κορν φλάουρ
1 αβγό
κρόκοι απο 3 αβγά
χυμό και ξύσμα απο 1 λεμόνι
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα.
2. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τον χυμό λεμονιού και τα αβγά.
3. Μόλις βράσει το μείγμα γάλακτος με την κρέμα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε να ζεσταθεί, το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε τα 3 φύλλα ένα ένα και τα στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή σε ένα τσέρκι κόβοντας λίγο τις άκρες που εξέχουν.
5. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα της βάσης που περισσεύουν. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
6. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου