Χοιρινό στη λαδόκολλα




Κυριακάτικο φαγητό, εύκολο και πεντανόστιμο.! Μπορεί άνετα να σταθεί και σε επίσημο τραπέζι.

Υλικά:

  • 1 κιλο χοιρινό τηγανιά
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη, θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • κεφαλογραβιέρα ή φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πατάτα σε κυβάκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Μαρινάρουμε για 1 ώρα το κρέας με τα λαχανικά με το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και ενα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο.
2. Σε ενα ταψί βάζουμε αλουμινόχαρτο και από πάνω λαδόκολλα.
3. Βάζουμε το κρέας μέσα στην λαδόκολλα ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα και κλείνουμε σε πουγκί. Σκεπάζουμε και με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1,5 ώρα στους 200 βαθμούς.
4. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές

*Μπορούμε να το χωρίσουμε σε μερίδες και να το τυλίξουμε σε ατομικά πουγκάκια
**Αντί για χοιρινό μπορούμε να βάλουμε κοτόπουλο αλλα θα το ψήσουμε για 1 ωρα 
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου