Τεμπέλικος Κορμός Ψυγείου με ζαχαρουχο




Ο αγαπημένος μας κορμός, που μεγάλωσε γενιές ολόκληρες, στην πιο εύκολη εκδοχή του για τεμπέλες νοικοκυρές ή νέες.....  Με λίγα υλικά για να κατευνάσουμε την ξαφνική λιγούρα!
Είναι πιο μαλακός απο την ορίτζιναλ συνταγή με τα αυγά και την άχνη και αυτή την εκδοχή την προτιμώ για τα τρουφάκια



Υλικά

  • 1 βιταμ 250γρ {το τουβλο!}
  • 1 ,5 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (αν θέλετε βάζετε κ λίγα ακόμα)
  • 3 -4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • λίγο κονιάκ
  • Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και λίγα καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση: 


1. 
Ανακατεύουμε στο μίξερ το βιτάμ με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κονιάκ και το κακάο (και τα καρύδια αν βάλουμε) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
2. Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια (όχι θρύψαλα) και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
3. Σε μια στενόμακρη φόρμα προτού ρίξουμε το μείγμα βάζουμε διάφανη μεμβράνη αφήνοντας να προεξέχει απο τις άκρες για να μπορέσουμε να το κλείσουμε.
4. Στρώνουμε καλά να πάει σε όλες τις μεριές ο κορμός και σκεπάζουμε με τη μεμβράνη καλά. Διαφορετικά μπορούμε να στρώσουμε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και να το πλάσουμε, τυλίγοντας το.
5. Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά και φυλάσσετε στο ψυγείο. Μπορούμε να κάνουμε 2 κορμούς και να διατηρήσουμε τον έναν στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης.

*Όταν είναι να σερβίρουμε μπορούμε να ρίξουμε λιωμένη κουβερτούρα από πάνω σαν γλάσο να καλύψει τον κορμό ή ζάχαρη άχνη  ή να πασπαλίσουμε με τρούφα προτού το βάλουμε στην κατάψυξη για να κολλήσει.

**με τα ίδια υλικά είναι και ο κορμός κατσαρόλας!!! λιώνουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά... ετσι έχει πιο απαλή γεύση δεν είναι έντονο το βούτυρο
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου