Βασική συνταγή για σπιτικό παγωτό με 3 υλικά



παγωτο με ζαχαρουχο


Η απόλυτη λιχουδιά του καλοκαιριού είναι φυσικά το παγωτό!! Μικροί και μεγάλοι περιμένουμε πως και πως να έρθει το καλοκαίρι και να διαγωνιστούμε ποιος θα φάει τα περισσότερα!. Τι πιο υγιεινό όμως, από το σπιτικό παγωτό με λίγα υλικά που μπορούμε να το φάμε όλες τις ώρες σε οτι γεύση μας αρέσει.
Η κλασσική μαμαδίστικη συνταγή, χωρίς αυγά, πανεύκολο και με πολλές παραλλαγές!

Το παγωτό ειναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα!! και αν και εγω προτιμώ να το απολαμβάνω τον χειμώνα {weirdo ! } δε θα το απαρνηθώ και το καλοκαίρι, εννοείτε!!! 


Κρατήστε την βάση του παγωτού με 3 υλικά και πειραματιστείτε με γεύσεις !

παγωτο με 3 υλικα

Υλικά:
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη ή 1 τενεκεδάκι σαντιγί ή 1 φυτική
  • 3,5 φλ γάλα φρέσκο ή 1 τενεκεδάκι εβαπορέ
  • 2 βανίλιες, προαιρετικά


Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε τα φακελάκια σαντιγί με το φρέσκο γάλα ή εβαπορέ δυνατά μέχρι να αφρατέψει.

2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
3. Αδειάζουμε σε μια φόρμα/ταπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να σφίξει
4. Μόλις περάσει η μία ώρα το βγάζουμε, και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε αν θέλουμε φρούτα ή σιρόπι ή σοκολάτα. Το αφήνουμε να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

➤ Αν το θέλουμε σοκολατένιο προσθέτουμε στην σαντιγί και 2 κουταλιές κακάο σκόνη, παραλείποντας τη μια βανίλια ή να λιώσουμε σοκολάτα μαζί με το εβαπορέ και όταν κρυώσει να τη ρίξουμε στο μίγμα.
➤Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε κομμάτια φρούτων (η και φράουλες πολτοποιημένες) , ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, μπισκότα, ενα φλιτζανάκι καφέ στιγμής, καραμέλα, σιρόπια και οτι άλλο μας αρέσει. Για παγωτό σάντουιτς, δείτε ΕΔΩ
➤το εβαπορέ δίνει πιο βελούδινη γεύση απ το φρέσκο γάλα. εγώ βάζω ένα τενεκεδάκι
➤δε το εχω ξαναχτυπήσει μετά την μια ώρα και πάλι ωραίο είναι δεν κρυστάλωσε! ρίχνω απ την αρχή οτι θέλω μέσα και κατευθείαν κατάψυξη! σε 3 ώρες περίπου έτοιμο!!! Άλλοι λένε να ρίχνουμε λίγο αλκοόλ πχ τσίπουρο η βότκα για να μη κρυσταλλώνει, ειδικά άν έχετε πολύ δυνατή κατάψυξη
➤Για παγωτό καραμέλα, βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα όπως είναι με το τενεκεδάκι για 2-3 ώρες να καραμελώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ανοίγουμε προσεχτικά. Εναλλακτικά, αντί να βράσουμε το ζαχαρούχο, σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κούπα ζάχαρη, μισή κούπα νερό και χυμό λεμόνι. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη κουνώντας το τηγάνι μέχρι να γίνει καραμέλα (βιντεο)




καραμελωμενο ζαχαρουχο
παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα φουντούκια
  • παγωτό με μπισκότα γεμιστά!!! απλά σπάω τα μπισκότα και τα ρίχνω στο μίγμα πριν το βάλω ψυγείοπαγωτο με 3 υλικα
  • παγωτό σοκολάτα


δειτε το βιντεο ΕΔΩ
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου