Κέικ Μελιού




Μιας και ο καιρός άρχισε σιγά σιγά να χειμωνιάζει, ένα κομμάτι κέικ μελιού είναι το κατάλληλο συνοδευτικό για τον καφέ μας.

Υλικά:
  • 1 φλ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200γρ βούτυρο
  • 4-5 φλ αλεύρι
  • μισό φακελάκι μπείκιν
  • 1φλ μέλι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κουταλιά κανέλα
Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει
2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας δυνατά να ενσωματωθούν και να φουσκώσει το μείγμα
3. Ρίχνουμε το γάλα, το μέλι , την κανέλα και το μπέικιν
4. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά χτυπώντας καλά ε το μίξερ μέχρι να σφίξει η ζύμη (μπορεί να χρειαστεί λιγότερα από 5 φλ ή πάνω απο 5 ανάλογα το αλεύρι)
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά (στα 30 λεπτά βάλτε ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο)

* Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε χοντροκομμένα καρύδια μέσα στη ζύμη ή και σταφίδες
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου