Banoffee Μπανόφι




Banofee
Υπέροχο καραμελένιο γλυκό με μπανάνες. Η κρέμα καραμέλας γίνεται βράζοντας το ζαχαρούχο γάλα για 2-3 ώρες, μια διαδικασία χρονοβόρα και μη οικονομική. Και επειδή ο καλός καλοφαγάς ξέρει και άλλο μονοπάτι, υπάρχει η εύκολη λύση της καραμέλας στο τηγάνι. Αν είναι η θερμίδα αμαρτία, αξίζει να αμαρτάνετε!!!

Για την βάση:

  • 12-15 μπισκότα digestive
  • 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την καραμέλα:
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. (ένα κουτί) γάλα ζαχαρούχο

Για την γαρνιτούρα:
  • 3 μπανάνες σε φέτες (ανάλογα με το μέγεθος κιόλας)
  • σαντιγύ
  • τρούφα ή κακάο ή κομματάκια ή ξύσμα σοκολάτας για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1) Φτιάχνουμε πρώτα την καραμέλα: σε ένα τηγάνι αντικολλητικό λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Τότε θα αρχίζει να αφρίζει κάπως. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσουν κανονικά (ανεβάζουμε ελαφρά τη θερμοκρασία). Όταν αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε πάλι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Η καραμέλα είναι έτοιμη! Αποσύρουμε απ την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανακατεύουμε συνέχεια!!

2) Ετοιμάζουμε τη βάση: Σπάμε τα μπισκότα πολύ καλά, μέχρι να γίνουν τρίμματα και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο καλά.

3) Απλώνουμε σε μία φόρμα και τα πατάμε με το χέρι να απλωθούν ομοιόμορφα(όπως η βάση του cheesecake).

4) Προσθέτουμε την καραμέλα πάνω στην βάση. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε ένα ποτήρι νερό και πιέζοντας με το πίσω μέρος του την καραμέλα, απλώνουμε ομοιόμορφα στη φόρμα.

5) Απλώνουμε τις μπανάνες πάνω στην καραμέλα,και από πάνω τη σαντιγύ και μετά η διακόσμηση! Βάζουμε στο ψυγείο για 1- 1,5 ώρα.

*κανονικά η καραμέλα γίνεται με βρασμένο ζαχαρούχο γάλα. Αν έχετε την υπομονή να το βράσετε , θα βάλετε σε μια κατσαρόλα, ή στη χύτρα για πιο γρήγορα, κουτάκια με ζαχαρούχο θα γεμίσετε νερό και θα βράσετε για 40 λεπτά περίπου στη χύτρα ενώ σε κατσαρόλα θέλει 2-3 ωρίτσες σίγουρα. Καλύτερα βάλτε 2 -3 κουτάκια ανοίξτε το ένα να δείτε αν καραμέλωσε και αν οχι συνεχίστε λίγο ακόμα το βράσιμο.
ΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΙΝΑΞΕΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΟΥΜΕ


Εκτύπωση

2 σχόλια: