Σπιτικό Κλαμπ Σαντουϊτς





Σήμερα είναι ο τελικός της eurovision και θα πάρουν φωτιά οι μασέλες. Σουβλάκια, πιτόγυρα, πίτσες, θα στολίσουν το… εθνικό τραπέζι. Αν όλα αυτά τα κάνουμε και με τα χεράκια μας, θα τιμηθούν δεόντως και σίγουρα θα είναι και πιο υγιεινά. Μια ωραία εναλλακτική ιδέα είναι το σπιτικό club sandwich. Ελαφρύ, οικονομικό, χορταστικό και χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία για να μη μας φάει η κουζίνα χρονιάρα μέρα! Επίσης είναι και ένα ένα ωραίο σνακ για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες.

Υλικά (για ενα κλαμπ)

  • 3 φέτες ψωμί για τοστ
  • 1 φέτα σαλάμι ή γαλοπούλα ή μπέικον τσιγαρισμένο
  • 1 φέτα κασέρι
  • 1 φύλλο μαρουλιού
  • 2 φετούλες ντομάτα
  • μαγιονέζα
  • 4 οδοντογλυφίδες
  • πατάτες τηγανιτές ή παπατάκια τσιπς

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές και τις αλείφουμε με μαγιονέζα.
2. Παίρνουμε την πρώτη φέτα και βάζουμε μια φέτα κασέρι και μαρούλι. Πάνω βάζουμε την επόμενη φέτα ψωμιού και από πάνω την γαλοπούλα και την ντομάτα.
3. Κλείνουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού, βάζουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο της κάθε πλευράς του σάντουιτς και με ένα μεγάλο μαχαίρι, που κόβει καλά, το κόβουμε χιαστί σε τέσσερα τρίγωνα. Σερβίρουμε με τις πατάτες ή τα τσιπς !!
Εκτύπωση

3 σχόλια:

  1. Φτουουου! Να πάρει η ευχή! Γιατί δεν το είδα νωρίτερα και καθόμουν κι έφτιαχνα καρμπονάρα Σαββατόβραδο; Καιρό έχω να φάω κλαμπ σάντουϊτς. Την επόμενη φορά που θα χαζολογάμε κάτι στην τηλεόραση, αυτό θα παίξει!
    Να είσαι καλά ντολμαδάκι μου. Καλή εβδομάδα! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη εβδομαδα!! καλημερουδια!! :) εεε δεν ηξερες δεν ρωταγες;; βαλτο στα υποψην για την επομενη φορα γτ καλες και οι καμρποναρες αλλα γιατι να μας τρωει η κουζινα εμας και οι αλλοι να καθονται;; !!!

      Διαγραφή
  2. Καλά αυτό το σκαν είναι φανταστικό για κάθε περίσταση. Συνήθως το club sandwich εγώ το φτιάχνω με αφορμή τα γενέθλια των μικρών μου ξαφερφών ή όταν θέλω πολύ γρήγορα να φάω κάτι και να μη μείνω στην κουζίνα ώρα! Αν οπότε δεν παραγγείλω από εδώ https://www.everest.gr/specials/club-sandwich-me-patates/ το οποίο αν και δεν είναι σπιτικό είναι υπέροχο, θα το φτιάξω μόνη μου και θα κάνω και αρκετές παραλλαγές συνήθως στα τυριά, αλλανιτκά, λαχανικά! Το σίγουρο πάντως είναι πως με χορταίνει ότι και να κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή