Τάρτα Φρούτων




Υποδεχόμαστε το σαββατοκύριακο με ενα σουπερ ντουπερ ελαφρύ γλυκάκι! Τάρτα με φρούτα! τραγανή βάση μπισκότου με βελούδινη κρέμα και φρέσκα φρούτα. 
Οι συνδυασμοί πολλοί και διάφοροι: κλασσική κρέμα βανίλια πατισερί ή με διάφορες γεύσεις (οι γνωστές κορν φλάου) πχ φιστίκι, φράουλα, μπανάνα κλπ και οτι φρούτο βρούμε μπροστά μας!
Είναι πανεύκολη στην εκτέλεση και σερβίρετε σχεδόν αμέσως, αρκεί αν μπει λίγο στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.

Υλικά:

Τάρτα: 
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. μαργαρίνη ή βουτυρο σε κυβάκια κρύα
  • 3 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
κρέμα:
  • 1 φλ. αλεύρι
  • μισό κ λίγο φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 ,5 φλ. γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε τη βάση: Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας, να γίνει σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά. Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30'.
2. Ετοιμάζουμε και την κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5'. Προσθέτουμε το γάλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά στην κρέμα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να ακουμπά στην επιφάνεια της κρέμας για να μη πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
3.  Βγάζουμε τη ζύμη απ το ψυγείο. Με την βοήθεια ενός πλάστη, το ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας και το αναποδογυρίζουμε μέσα σε μια ταρτιέρα ή σε μικρά ατομικά φορμάκια. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι, απλώνουμε μεμβράνη και καλύπτουμε όλο τον πάτο και τα τοιχώματα με ρύζι ή φασόλια (για να ψηθεί ομοιόμορφα). Ψήνουμε στους 170oC για 15', αφαιρούμε με προσοχή την μεμβράνη και ψήνουμε για άλλα 15', μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Αφήνουμε στην ακρη να κρυώσει.
4. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Κόβουμε τα φρούτα της αρεσκείας μας σε φέτες ή κυβάκια, στολίζουμε την τάρτα όπως θέλουμε.

* Για να μη μαυρίσουν τα φρούτα αν δεν φαγωθεί αμέσως μπορούμε να κάνουμε λίγο ζελέ (κατα προτίμηση χωρίς χρώμα πχ ανανά) το οποίο θα το αφήσουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρά και μετά θα το βάλουμε πάνω απ τα φρούτα
** Αν μας πιάσει η καλοκαιρινή τεμπελιά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα αντί για ζύμη.

Εκτύπωση

2 σχόλια:

  1. Μα τι όμορφη που είναι ντρέπεσαι αν την φας (λέμε τώρα) ! Για μένα το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού η λαχταριστή φρέσκια τάρτα σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλη μου!!! σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Η διακόσμηση έγινε απ τα χεράκια της μαμάς (αμα βάζουν οι μάνες την πινελιά τους.....!!! )γιατί εγω με την λιχουδιά που έχω ήθελα να πετάξω πολλά φρούτα κοκτέιλ απο πάνω σαν αφηρημένη τέχνη :P
      Καλή εβδομαδα!

      Διαγραφή