Τυρομπουκίτσες



τυροπιτακια χωρις ζυμωμα

Έψαχνα να βρω μια συνταγή για εύκολα τυροπιτάκια χωρίς να ανοίγω φύλλο, με λίγα υλικά για μεζεδάκια σε μπουφέ.
Τελικά βρήκα μια  Π Α Ν Ε Υ Κ Ο Λ Η! Η βάση της είναι ίδια με τα τυροπιτάκια με γιαούρτι σα κουρού. Γιαούρτι, αυγά, τυρί  και αλεύρι. Απο κει και πέρα ο καθένας βάζει τη φαντασία του και δημιουργεί τις πιο νόστιμες τυρομπουκίτσες, δλδ τυροπιτάκια χωρίς φύλλο.
Ότι πρέπει για μεζεδάκι με παγωμένη μπυρίτσα ή για σνακ στις παραλίες

Υλικά 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 κεσεδάκι τυρί
  • τριμμένο κασέρι
  • 3 φλ αλεύρι ισως και παραπάνω ανάλογα το αλεύρι
  • κόκκινο πιπέρι
  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο
  • πιπέρι
  • σουσάμι
Εκτέλεση:
1.  Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι με τα αυγά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα
2.  Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το λάδι ανακατεύοντας
3. Ρίχνουμε το τυρί και το κασέρι. Προσθέτουμε και αλεύρι μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η ζύμη μας
4. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
5.  Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλίτσες τα τυροπιτάκια. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή. Αφήνουμε λίγο κενό ανάμεσα τους γιατι με το ψήσιμο απλώνουν. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι
6.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30- 40 λεπτά περίπου, εως ότου αρχίσουν αν ροδίζουν. Τα βγάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν σφίγγουν, οπότε δεν τα παραψήνουμε αν μας φανούν σαν άψητα

*αν βάλετε φαρίνα θα φουσκώσουν θα είναι πιο αφράτα

εύκολα τυροπιτάκια


Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου