Καλώς Ηρθατε


......στην κουζίνα μου!!


Dolmas εδώ Dolmas εκεί Dolmas κ παραπέρα,
μην απορείτε φίλοι μου τι τρώμε απο δευτέρα.
Παστίτσιο θέλεις; μουσακά;πατάτες με μπριζόλα;
για ψάξε στις σελίδες μου, εδώ υπάρχουν όλα.
Μα όμως το καλύτερο, είναι αυτοί οι Dolmaδες, κι ας είναι δύσκολοι πολύ, 
κι ας μπαίνεις σε μπελάδες.
Σαν τον κρατήσεις τον Dolma, κι αυτό δεν είναι ψέμα,
σαν πατατάκια γίνονται, δεν τρως μονάχα ένα!!!


{η αγαπημένη μου φίλη Ελένη Τραπεζανλίδου (στιχουργός-συγγραφέας) μου έγραψε αυτό το άσμα. lady gaga-lady Άντζελα κονταροχτυπιούνται για την μελοποίηση}


Είμαι η Αναστασία {καλλιτεχνικό} ή Τάσα {κοζανίτκο} Θεοχαροπούλου απο την Κοζάνη. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με συνταγές {πάντα βάζω το δικό μου touch}, να δοκιμάζω φαγητά / γλυκά εκτός των συνόρων {τι γκουρμεδάηδες είμαστε άλλωστε...} και να ψάχνω τρόπους να φέρω την εκτέλεση {της συνταγής......!!} στην πιο απλή της μορφή, δηλαδής, χωρίς να χρειάζεται να πάρω δάνειο για να αγοράσω κουζινογκατζετάκια, ούτε να χρειάζονται τεχνικές νίντζα για τη συναρμολόγηση του πιάτου!

Είμαι πολύ ιδιότροπη και μυγιάγγιχτη στο φαγητό {δεν με φτάνετε, που να χτυπιέστε!} και ειδικά στο σερβίρισμα του, γιατί ως γνωστόν πρώτα χορταίνουν τα μάτια. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που μπήκα στην κουζίνα {και δύσκολα θα βγω}. θα γινόμουν μοντέλο, αλλά με κέρδισε το φαΐ...!

Τα "θύματά" μου, είναι οι φιλενάδες μου -οι γνωστές και ως "συμπεθέρες"-, που μαζευόμαστε η μια στο σπίτι της άλλης για καφέ, κουτσομπολεύοντας και καταβροχθίζοντας γλυκά και μεζέδες. 

Οι περισσότερες συνταγές που δημοσιεύω είναι δοκιμασμένες στην κουζίνα μου, στης μητέρας μου, ή των φιλενάδων μου (άρα μην ανησυχείτε, δεν κινδυνεύετε!!). 

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αντιγράψετε κάποια συνταγή, αρκεί να αναφέρεται την πηγή, δηλαδή το blog μου. Δεν είμαι σεφ για να κατοχυρώσω κάποια συνταγή. Οι περισσότερες συνταγές είναι κλασσικές, μαμαδίστικες σαν αυτές που μαγειρεύουμε όλοι μας κάθε μέρα. 

Εκτός απ το φαϊ αγαπώ την τεχνολογία!! Μου αρέσει να κάθομαι με τις ώρες στον υπολογιστή και να δουλεύω πατώντας κουμπάκια και ποντίκια! 

Το Dolmadaki είναι ένα foodblog για αυτούς που αγαπάνε το φαγητό και Dolmaνε να το παραδεχτούν!! Το έφτιαξα μόνη μου και συνεχίζω να το ανανεώνω και ως προς το περιεχόμενο και ως προς την εμφάνιση!


Ελπίζω να γίνουμε μια μεγάλη και όμορφη παρέα.
Καλή σας όρεξη

Copyright agapameandolmas@gmail.com

I am Anastasia or Tasa {for friends} Theocharopoulou from Kozani. I like to experiment with recipes (I always put my own touch), try food / sweets outside the border (we are gourmet people ...} and look for ways to bring the execution of the recipe in its simplest form, meaning, without having to buy extreme kitchen utensils, nor need ninja technics  to assemble the dish!

I am very queer and mistletoe in the food and especially in serving it, because it is known that the eyes are first satisfied. This is the main reason I entered the kitchen {and I would hardly go out.] 

I would become a model, but it won me the food ...!
My "victims" are my girlfriends - also known as "sympetheres" - who gather together at home for coffee, gossiping and devouring sweets and snacks.
Most recipes I publish are tested in my kitchen, my mothers, or my friends (so do not worry, you are not in danger!).
I have no problem copying my recipes, as long as you tell the source, that is my blog. I am not a chef to enact a recipe. Most recipes are classical like the ones we all cook every day.
Aside from food I love technology !! I like to sit hours on the computer and work by clicking buttons and mice!
Dolmadaki is a foodblog for those who love eating!! I made it myself and I continue to update it both in terms of content and appearance!
Bon appetit!

   
Copyright agapameandolmas@gmail.com

17 σχόλια:

  1. Καλησπερα πολυ ομορφη η σελιδα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!! καλως σας βρήκαμε!! ευχαριστούμε πολύ ελπίζω να τα λέμε συχνά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελειοοο το ποιηματακι!!!αλλα και συ τι ωραια που τα λες!!!!!σ ακολουθω λοιπον!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα και καλως σε βρηκα!!! ευχαριστω πολυ!! ελπιζω να τα λεμε συχνα!!

      Διαγραφή
  4. πολύ ωραίο το ποιηματάκι και εξαιρετική δουλεία σχετικά με την σελίδα σας :) μπράβο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dolmadofaga κι εγω κ γεννικα πολυ της κουζινας με πολλες κ ισως...σπανιες συνταγες !Εκμεταλευθειτε με ! Πολυ κατανοητες συνταγες !Πολλα μπραβο κ ευχαριστω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα!!! καλως σε βρηκα !! θα σε εκμεταλευτουμε κ εσενα ;) !!! ευχαριστω κ εγω !

      Διαγραφή
  6. Λεω να αρχισω να μαγειρευω... χρειαζομαι συμβουλες κ φυσικα σκεφτηκα εσενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου εγω ξερω οτι μαγειρευεις κ καλα μαλιστα ;)
      οτι χρειαστεις το dolmadaki ειναι στη διαθεση σου!

      Διαγραφή
  7. Μου αρέσει το στυλακι του blog και της οικοδέσποινας! Τασα μου δοκίμασα στις πίτες τον μαγικό χυλό σου και...χάριν σε σένα έμαθα να φτιάχνω πίτα που τρώγεται! ( Δεν το χα!) Χρωστάω Κερασμα στην Αθήνα οπότε έρθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλως ήρθες στη μπλογκοκουζινα μου Ελισάβετ!!! Σε ευχαριςτώ πολυ !! Πολυ χαρηκα που σου άρεσε ο χυλος !! Την επομενη φορα δοκίμασε να ανοίξεις φυλλο μονη σου δν ειναι τοσο δυσκολο !! ;) ;) Εεε τα κεράσματα σε φαι να ξερεις ποτε δε τα ξεχνάω !! Να φυλάς τις γωνιές απ τις πιτες γτ μπορει να εμφανιστώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ανακάλυψα ψάχνοντας συνταγές για κρέμα frosting (ψάχνομαι για να ετοιμάσω το γάμο της κόρης μου). Dolmώ να πω ότι η ανάρτησή σου πάνω στο θέμα είναι πλήρης, άψογη. Φαίνεσα πολύ κεφάτος άνθρωπος και Θα χαρώ πολύ να τα λέμε διαδικτυακά. Είμαι κι εγώ σιούρδα, αγαπώ να μαγειρεύω για αυτούς που αγαπώ και είμαι κολλημέμη με την τεχνολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΈΨΩ ΣΉΜΕΡΑ
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Σοφία !! Καλως ήρθες στην παρεα μας !! Αχ αυτο το αιώνιο ερώτημα τι να μαγειρέψω σημερα , θα μας ταλαιπωρεί μια ζωη !!

      Διαγραφή
  11. Καλησπερα τα ρολακια πιτσας γιατι δεν τα εχετε εδω ενω υπαρχουν στο You Tube θα ηθελα αναλογιες αλλαντικων και τυριων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα υπαρχουν κ στο μπλογκ σαν πιτσορολάκια (2013) απλα λογο αλλαγής του μπλόγκερ οι παλιές αναρτήσεις δεν εμφανίζονται σε αναζητηση ουτε οι εικόνες μεσα στο ποςτ. ( θα το διορθώσω οταν σχολασω το συγκεκριμένο ) για ενα φυλλο σφολιάτας εγω εβαλα 3 φετες Γαλοπουλα 3 φετες κασερι μιση πιπερια κέρατο ψιλοκομμένη κ λιγο φετα . Απο εκει κνπερα ανάλογα τα γουστα μπορειτε να βάλετε μονο κασερι κ τυρι πχ 100γτ τριμμενο κασερι ειναι αρκετά.

      Διαγραφή