Τούρτα Κορμός




                                 


Έφτασε επιτέλους το σαββατοκύριακο και κλασσικά δεν λείπει το γλυκό απ το τραπέζι !! Ήθελα να κάνω έναν κορμό αλλά λίγο πιο γκουρμεδιάρικο και χορταστικό!!! Έτσι έκανα μια τούρτα κορμό την οποία την είχα κεραστεί σε μια γιορτή! Δεν είναι τίποτα περίπλοκο, η βάση είναι ο κορμός και απο πάνω έχει κρέμα σαντιγύ!! απλά, λιτά και νόστιμα! 

Επίσης είναι και πολύ εύκολη ιδέα για γενέθλιες τούρτες αφού δεν ανακατωνόμαστε με παντεσπάνια, κρέμες κλπ !
Τον κορμό μπορείτε να τον κάνετε με τη δική σας συνταγή ή να δοκιμάσετε αυτή την εκτέλεση που γράφω από κάτω, την οποία την...αντέγραψα απο τη φίλη μου
Υλικά:

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 2 κουβερτούρες των 125γρ
  • 5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 γάλα εβαπορέ μεγάλο και 1 ποτήρι νερό μεγάλο
  • 4-5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα


Σαντιγί

  • 1 φυτική σαντιγί κονσέρβα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιώσουν.
2. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά
3. Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
4. Αποσύρουμε απο τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα.
5.  Σε ενα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για 1-2 ώρες
6. Χτυπάμε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ να γίνει αφράτη. Την απλώνουμε πάνω απο τον κορμό ομοόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο




*αντι για εβαπορέ και νερό στην κρέμα μπορουμε να βάλουμε κανονικό γάλα, 4 φλυτζάνια
*αντι κουβερτούρες βάζουμε κακάο σκόνη
*σα βάση κορμό μπορείτε να βάλετε και μια δικιά  σας συνταγή που σας αρέσει. απλά να είναι σταθερός κορμός για να μπορέσει να κοπεί κομμάτι
Εκτύπωση

2 σχόλια: